^Terug naar begin

Jacoba van Wassenaer

modFamiliewapen Van Wassenaer. Het Jacoba van Wassenaer Fonds is genoemd naar de oprichtster, Jacoba Cornelia barones van Wassenaer.

Stichting Jacoba van Wassenaer Fonds

Marni School India

Op het platteland in één van de armste staten van India, Bihar, staat in Bodhgaya de Marni School, een school voor zo’n 500 jongens en meisjes in de leeftijd van 4-18 jaar. De Marni Bodhgaya Trust School is een Indiase NGO met FCRA Foreign Credit Registration Act (FCRA) status.  

 

 

Read more...

Children's Garden Home Nairobi

Children's Garden Home is a community-based, non-governmental, non-profit charitable organization for orphans, abandoned, abused, desperate and neglected street children regardless of religion, sex, colour or tribe. Through parental love, spiritual care, rehabilitation and non-formal education, we nurture them to unleash their full potential towards living a good life based on self-reliance. 

 

 

Read more...

Yayasan Elisama - Denpasar Bali Indonesië

Yayasan Sosial & Panti Asuhan Elisama is de volledige naam van de stichting die op Bali een tehuis exploiteert voor verweesde en ontheemde kinden, en voor kinderen van ouders die niet (meer) voor ze kunnen zorgen. Het tehuis heeft twee vestigingen: een hoofdvestiging in Denpasar en een dependance in het twee uur noordelijker gelegen Singaraja. Deze tweede vestiging is enkele jaren geleden met financiële steun van o.a. het Jacoba van Wassenaer Fonds tot stand gekomen.

 

Read more...

Steengroeveproject Burkina Faso

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Burkina Faso probeert een toekomst te bieden aan de kinderen van de moeders die in de steengroeve van Pissy werken, vlak bij de hoofdstad Ouagadougou. Pissy is een immense groeve, waar de door de mannen in de diepte gewonnen granietblokken door vrouwen en kinderen in kleine, voor de wegenbouw bestemde stukjes gehakt worden. Dat laatste gebeurt onder erbarmelijke omstandigheden, onder uit oude lappen gemaakte afdakjes die in het hete seizoen niet voldoende schaduw geven en in het regenseizoen het water niet tegenhouden. De door de vrouwen meegenomen kinderen moesten al meewerken zodra ze drie of vier jaar waren. Daarbij lagen de baby’s naast de moeders op de grond, of ze hingen in draagdoeken op hun rug. De kinderen hadden door het stof allerlei ontstekingen (vooral in de ogen) en hun handjes raakten misvormd door de zware metalen staaf waarmee ze moesten werken. Daarnaast waren kinderen vaak het slachtoffer van – soms zelfs dodelijke – ongelukken.

De in Burkina Faso actieve Association des Enfants et Jeunes Travailleurs de Burkina (AEJTB) zet zich voor deze kinderen in. Samen met de AEJTB heeft de Stichting Vrienden van Burkina Faso een plan gemaakt om de kwaliteit van hun leven te verbeteren, met als doel een eind te maken aan de kinderarbeid in de steengroeve.

Read more...

ZAP - Zambia Allocation Program

ZAP-FOUNDATION’s Zambia Allocation Program is in maart 2008 opgericht door Josien Dudok van Heel. ZAP is geregistreerd in Nederland en heeft de ANBI status. ZAP is ook in Zambia als NGO geregistreerd. ZAP is actief in één van de armste gebieden in Zambia: Kaindu, district Mumbwa. ZAP richt zich op educatie in de breedste zin des woords en op gezondheidszorg.

Voor meer informatie zie www.zap-foundation.com.
Ook via Facebook kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

 

 

Read more...

Copyright © 2013 Stichting Jacoba van Wassenaer Fonds |  Alle rechten voorbehouden | login